Tallimme ideologia

Heidin talli on toiminut vuodesta 2004.
Haluamme tarjota hyvänmielen hevostelua kaikenlaisille hevosista ja ratsastuksesta kiinnostuneille ihmisille.
Nykyajan kiireinen elämäntapa ja maailmalla vallitseva epävarma tilanne aiheuttaa lisää stressiä, ahdistusta ja huolta jota pitäisi päästä purkamaan. Hevosten kanssa toimiminen auttaa palautumaan arjen kiireistä ja murheista sillä hevosen kanssa sinun on oltava läsnä tässä hetkessä.
Hevosen herkkyys ja parantava voima ovat monelle hyvä tapa harjoitella läsnäolemista.

Toimintamme pohjalla on ihmisen ja hevosen vuorovaikutussuhteen kehittäminen ja parantaminen, hevonen on erittäin herkkä eläin aistimaan erilaisia tunnetiloja ja hevosen avulla voi kehittyä ja oppia itsestään valtavasti. Tästä syystä hevoset ovat niin parantavia, eheyttäviä ja  terapeuttisia. Uskon , että siinä on syy, miksi niin monet koukuttuvat hevosiin ja niiden kanssa puuhasteluun :) 

Hevonen on iso eläin, joten on tärkeää aina muistaa oma haavoittuvuus ja kokosuhde hevoseen. Mielestäni turvallisuus on kaikessa numero yksi, kun ollaan tekemisissä näiden valtavien, monta sataa kiloa painavien ystäviemme kanssa. Tästä syystä kaikkien tulisi opetella millainen eläin hevonen oikeastaan on ja miksi se tekee ja reagoi asioihin ja tilanteisiin eri tavalla kuin ihminen. 

Suosittelen lämpimästi osallistumista maastakäsittelytunneille, teoriatunneille ja maastaratsastuskursseille ja leireille. Maastakäsittelytunneille ja maastaratsastukseen  voit osallistua vaikka et syystä tai toisesta koskaan edes menisi hevosen selkään, mutta kuitenkin hevosten lähellä oleminen kiinnostaa. Näiden tuntien ja kurssien tavoitteena on luoda hyvä pohja hevosharrastukseen, parantaa suhdetta hevoseen oli se sitten oma , kaverin tai tallin hevonen sekä lisätä turvallisuutta käsitellessä hevosia erilaisissa tilanteissa. Joka kerta , kun teet jotain hevosesi kanssa, teet maastakäsittelyä: riimun päähän laitto, taluttaminen , harjaaminen, jalkojen nosto, lastaaminen, taluttaminen jne jne. Nämä ovat perusasioita joita mielestäni jokaisen harrastajan tulee osata ja tietää. 

Maastaratsastus on hyvää jumppaa sekä hevoselle että ratsastajalle.Liikkeet tehdään ratsastaja hevosen vieressä kävellen, jolloin voidaan nähdä selkeästi miten hevonen liikkuu, korjata vinouksia ja heikkouksia, vahvistaa kuntoutettavaa hevosta, opettaa uusia liikkeitä ja asioita. Maastaratsastus on miellyttävä tapa opetella tuntemaan hevosen luonnetta ja fysiikkaa, ja sillä voidaan päästä koulutuksellisesti todella pitkälle. Ratsastuksen laadukkuus lisääntyy kun tehtäviä on tehty ja valmisteltu maastakäsin, lisäksi hevonen ei samalla tavalla rasitu tai kulu ja tämä on oivallinen tapa lämmitellä hevosen lihaksistoa ennen varsinaista ratsastusta. 

Meille olet lämpimästi tervetullut halusit sitten opetella uutta, oppia ratsastamaan tavalla joka on molempien biomekaniikalle hyväksi, parantaa istuntaasi, haluat  viettää aikaasi hevosten kanssa touhuten ,ehkä vähän jännität tai jopa pelkäätkin mutta hevoset kiinnostavat ja olet aina ihaillut niitä? Ehkä sinulla on tarve päästä rauhoittumaan jonnekin, stressaava työ, opiskelu tai elämäntilanne saattavat olla kuluttavia jos niitä ei saa välillä pois mielestä. Vuorovaikutussuhteen luominen niin isoon mutta parantavaan eläimeen kuin hevonen on mahdollista , sillä hevonen ei arvostele sinua millään tavalla, vaan hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin sinä olet. Se kyllä myös kertoo, millä tavalla sinä voit auttaa ja kehittää itseäsi, itsetuntoasi ja luottamusta itseesi. Hevosten parantava voima ihan vain olemalla siinä, hengittämällä ja kuuntelemalla, on uskomaton.  Sanotaan , että hevonen on ratsastajansa peili, ja tuo pitää kyllä niin paikkaansa !

Tule ihmeessä katsomaan hevosia myös jos olet kiinnostunut  niiden kuvaamisesta, maalaamisesta tai piirtämisestä. Järjestämme mielellämme myös kuvaussessioita esim rippi- ja ylioppilaskuviin sekä muihin kuvauksiin yhteistyökumppaneidemme kautta :)